Saturday, April 24, 2010

Maurice M-"Este un omagiu adus tuturor femeilor care nu si-au pierdut simtul umorului, si care stiu sa poarte buline & dungi cu o placere sadica".

Ada Busca - NWO


"Ce nebunie….Cluj Fashion Week, mi-am implinit un vis, am mai trecut de un obstacol, acum tot ce trebuie sa fac este sa nu ma las, sa devin tot mai creativa si sa nu dezamagesc oamenii care m-au ajutat si apreciat.."

From Ada Bucsa blog

Sursa de inspiratie: Trecutul si viitorul, razboiul, nedreptatile, greutatile...

Concept: Am pornit de la ideea femeii puternice, care a trecut prin vremuri grele si prin multe nedreptati, o femeie care in final reuseste sa invinga toate obstacolele, dar isi pastreaza simtul umorului si creativitatea

Croiul: Croiul destul de simplu, tinand cont de faptul ca toata colectie a fost realizata cu ajutorul mamei mele la cateva masini vechi de cusut... deocamdata totul e cat se poate de clasic, cu unele exceptii, pentru ca nu sunt adepta a croiului perfect.

Materiale folosite: Bugetul mic, materiale nu foarte bune...in fine... Cel mai simplu lucram cu stofa, niste lana, materiale elastice si foarte mult vas captusit cu vatelina.

Forme: Tot felul de forme, de la rotund la triunghi, multe colturi.

Mesajul: Femeia care doreste sa se emancipeze.

From pret-a-protester

Cum am spus in seara in care colectia Adei Bucsa a defilat pe podiumul de la Hotel Napoca nu am fost prezenta.Dar am cotrobait in fotografii si detalii ale colectiei . M-am uitat pe blogul Adei la o alta colectie de a sa si mi sa parut extravaganta dar nu vulgara.Multa culoare,multa veselie...Imi place , foarte mult chiar.Colectia NWO (

New World Order) a reusit sa starneasca cotroverse intre specialisti care dupa spusele Adei au bucurat-o.A avut o afirmatie care mi s-a parut foarte pertinenta si adevarata: "

Intenţia mea a fost să şochez, doar aşa poţi să îţi faci loc în lumea modei"

"Fiecare piesa a colectiei sale a trezit sentimente controversate ilustrand cate o nedreptate la care femeile au fost supuse de-a lungul istoriei, reusind in acelasi timp sa aduca un fin omagiu inegalabilului Alexander Mcqueen"

from Kudika

Mi s-a parut ca s-a riscat putin cu aceasta colectie dar aprecierile nu au intarziat sa apara chiar de la criticul de moda Mondiala DIane Pernet.Mi-a placut in mod deosebit incaltamintea propusa de Ada Bucsa care nu a picat in banal si m-a bucurat extrem de tare ca o tanara din tara noastra a putut creea atat de revolutionar.Mi-ar placea ca aceasta colectie sa fie expusa pe mai multe bloguri internationale pentru promovarea Adei care merita toate felicitarile si incurajarile.

Criticul de moda si organizator al festivalului „Cluj Fashion Week", Alin Galetescu, o numeste pe Ada, „Cea mai buna viitor tanar designer pe 2010". „Ada a fost revelatia festivalului", adauga Alin Galatescu. Editorul revistei „Elle", Marian Palie, afirma faptul ca este „cea mai buna colectie ca si concept si idee. Ada poate sa insemne un nume in viitor. Apreciez faptul ca a avut curaj si a fost indrazneata prin aceasta colectie. Ada a incercat un drum nestrabatut inca in Romania. Ceea ce a facut Ada Bucsa, regasesti doar la Berlin si Londra. Ii doresc pe viitor ca ideile ei sa fie vandabile, doar asa va castiga. Pana in acest moment a demonstrat ca poate!". Criticul de moda numarul 3 in lume, Diane Pernet, ne spune despre Ada ca este inspirata din stilul marelui Alexandre McQueen. „Ada are idei bune, are un univers, dar trebuie sa mai lucreze la partea de productie a colectiei. Ada are ceva de spus"

(





No comments:

Post a Comment