Saturday, February 13, 2010

Bibliografie Alexander McQueen

Lee McQueen , care a devenit un celebru vizionar si designer,a fost nascut in 17 Martie 1969 Londra…

Baiatul care a fost destinat pentru asa un succes in lumea modei si care a venit dintr-o lume asa de modesta , a devenit un artist desavarsit.Tatal sau a fost taximetrist si Lee McQueen a crecut in Casa Sfatului din Estul Londrei.

La varsta de 16 ani, McQueen a decis sa se dedice in totalitate modei.A renuntat la scoala si a fost ucenic la croitoria Savile Row Anderson si Stepherd.Aceasta experienta i-a dat posibilitatea de a-si accentua cunostintele sale tehnice si de croitorie , pentru care el mai tarziu a devenit celebru.

El a progresat la Gieves Si Hawkes si apoi la costumele Angels and Bermans.Varietatea de ucenicie , i-a dat posibilitatea de a stapani diferite tehnici .

De la croitor la Savile Row, McQueen a facut o trazitie de a lucra impreuna cu Koji Tatsuno si de la varsta de 21 de ani s-a mutat la Milano pt a lucra cu Romeo Gigli. McQuenn a finalizat un masterat in designer vestimentar, la prestigiosul Central St Martins College , unde a avut initial doar speranta sa fie designer.De la colectarea sa , punctual culminant al uceniciei sale ,a primit o atentie deosebita in mass media , ferm si stabilit , ca un designer de moda promitator.

Apoi a stabilit ca isi va face propriul sau Brand.Showurile lui au fost remarcabil de teatrale si stilul sau brutal ,i-au adus multa atentie si aclamatii.El deasemenea s-a format o reputatie .McQueen , in virtutea unui baiat rau , bosfumflat si al izbucnirilor frecvente , a devenit “ L’Enfant Cumplit”.Prin atitudinea s-a McQueen s-a auto –intitulal brandul , iar eticheta sa a fost preluata in Londra.

El a castigat titlul de designer britanic al anului 1996,1997,2001,2003.In 1997 , el a fost angajat de catre casa Couture Givenchy si promt si imprudent a respins fondatorul etichetei,Hubert de Givenchy, ca fiind ” irelevant”. Ulterior, prima lui colectie pt Givenchy a fost o "bomba".

McQueen , cu toate acestea , era inca respectat in lumea modei si i-a fost data o a doua sansa, un mare semn de respect intr-o lume industriala neiertatoare.In anul 2000, Gucci a cumparat un pachet de control in linia De McQueen.Acceasta miscare a incheiat relatia lui McQueen cu Givenchy si ia dat o licenta mai mare de creator.

In 2003 McQueen a fost prezentat cu premiul international de catre consiliul de designer de moda ai Americii si de asemenea a primit CBE.Pana in 2007 el a deschis magazine in intreaga lume inclusiv Las Vegas,NY si Milano.Si o lista de celebritati precum Sarah Jessica Parker si Nicole Kidman au purtat creatile lui pe covoarele rosii de la LA la Londra.

Acesta a fost gasit mort in casa lui Din Mayfair , in data de 11 Feb 2010.Vestea a venit la doar cateva zile dupa moarta mamei sale iubitoare, Joyce.

Lee McQueen va fi amintit pentru todeauna , pentru fabulosul sau stil scandalos, croit si talentul sau enorm.El este plans de comunitatea de moda…RIP LEE..

No comments:

Post a Comment