Friday, January 29, 2010

http://revuedemode.tumblr.com/

Am mai adaugat postari, sper sa va placa:)

Saturday, January 23, 2010

Concept store

Intr-un mediu economic a carui dinamica cu greu poate fi prevazuta la ora actuala, noi modele de business sunt aduse in prim-plan, in speranta de a propune clientilor alternative viabile la shopping-ul “de Mall”. Prin urmare astazi am decis sa va vorbesc despre “concept-store-uri” si despre importanta acestora in spatiul modei, aflat in cautare de noi resorturi menite sa serveasca regandirii unui intreg sistem zdruncinat de criza economica.

Anul 2009 a adus cu sine, pe langa un lant de falimente si disponibilizari de personal, o adevarata avalansa de lansari de magazine. Magazine care in comunicatele de presa atent elaborate de catre oamenii de PR, au fost prezentate fara drept de apel drept concept-store-uri.


Cursul euro se afla pe culmi nemaivazute, insa in Bucuresti lumea buna se aduna pentru a ciocni un pahar de sampanie cu ocazia deschiderii unui nou magazin concept aproape in fiecare luna.

Cu toate acestea concept-store-urile bucurestene nu au reusit sa castige nici macar o mica parte din clientii Mall-urilor si asta pentru ca target-ul vizat a inregistrat foarte bine frazele din comunicatele de presa si gandindu-se la bugetul limitat si-a dat seama ca “exclusivist”, “concept store” si “rafinament” inseamna haine scumpe cu preturi “ajustate” de chiriile platite pentru situarea in centrul Capitalei (si nu numai).

Dintr-o experienta de shopping interactiva, asa cum se prezinta in Paris, Milano sau New York concept-store-urile, antreprenorii romani au preluat doar forma fara a avea grija la modul in care se prezinta fondul. O vitrina mai larga, doua cabinete din sertarele carora ies la iveala o pereche de manusi cu logo sau o curea, peretii rotunjiti sau tavanul fals, nu transforma un spatiu intr-un concept-store.

Concept-store-urile asa cum au fost ele gandite si implementate in marile capitale ale lumii, au la baza o strategie de brand atent gandita de o echipa numeroasa alcatuita si din specialisti ai birourilor de tendinte.


Acestia din urma, pe baza studiilor intreprinse pe esantioane reprezentative de populatie de-a lungul mai multor luni sau chiar ani, pot veni cu o imagine clara asupra a ceea ce isi doreste clientul de la un magazin, asupra stilului sau de viata si a dorintelor exprimate in comportamentul de cumparare.

Cand toata aceasta imagine capata unitate si este integrata cu valorile unui brand sau cu un anumit stil de viata ideal, atunci poate fi creionata o prima schita de concept-store.


Asta pentru ca aceste magazine-concept nu sunt menite sa vanda neaparat piesa x sau y, in virtutea faptului ca a aparut in paginile unei reviste glossy importante si nu se mai gaseste in alta parte pe o raza de 20 de km, ci mai ales idei. Idei legate de modul de viata, transpuse in accesorii sau obiecte care sa rezoneze cu ceea ce un anumit segment din populatie isi doreste.

Nu intamplator albumele de muzica, cartile de moda sau de arta, editiile limitate ale unor calendare sunt dispuse laolalta cu lanturi, produse de machiaj, piese vestimentare sau de mica marochinarie. Important este ca totul sa faca parte din acelasi “film” si sa isi regaseasca unitatea la nivel de inspiratie. Daca vreti, putem privi concept-store-urile ca niste scene pe care diversi artisti isi expun liber ideile, manifestandu-si astfel predilectia spre o anumita zona a lifestyle-ului.

In conditiile unei crize economice al carei final se lasa mult asteptat, magazinele intinse pe sute sau mii de metri patrati par a nu mai oferi consumatorului ceea ce isi doreste.


Nu este vorba atat de marimea magazinului, cat despre comportamentul legat de shopping al clientilor si despre nevoia tot mai acuta de personalizare. Mall-urile si magazinele intinse pe doua sau trei etaje devin extrem de impersonale, pentru un public ce nu se mai regaseste nici in editorialele revistelor glossy, nici in oferta mass-market.

Unui astfel de public se adreseaza concept-store-urile. Unui public care are nevoie de individualizare, care nu mai este dispus sa plateasca 500 de euro pe un sacou, doar pentru ca are o anumita eticheta cusuta pe spate si nici sa isi afiseze “louboutinii” la fiecare iesire in oras, urmand un binecunoscut deja spirit de “gloata”.

Iar cum mijloacele tehnologice noi ne servesc intr-o mare masura la punerea in practica a unor idei care pana acum puteau pareau de domeniul fantasticului, noua experienta de shopping in ceea ce priveste concept-store-urile se traduce printr-un grad ridicat de interactivitate intre client si produse.

Panouri digitale sunt inserate in vitrinele magazinelor si programate astfel incat sa intre in interactiune cu piesele vestimentare la intervale bine determinate de timp (vezi exemplul magazinului Hermes din Tokyo). Mai mult decat atat,la ora actuala se vorbeste din ce in ce mai mult de posibilitatea de a vizualiza in magazine imagini tridimensionale ale pieselor vestimentare personalizate de client.

Cu alte cuvinte, intram intr-un magazin, vedem o pereche de pantofi care ne plac, ne indreptam catre un dispozitiv special, scanam obiectul iar apoi il modificam digital (culoare, imprimeu, toc etc) si il salvam sub un anumit nume. Personalul magazinului inregistreaza comanda, iar apoi produsul ne este livrat in urmatoarele zile direct la usa. Iar daca devenim clienti fideli, avem privilegiul de a fi invitati la evenimente dedicate, de a beneficia de discount-uri semnificative, de a fi anuntati primii de intrarea in magazin a unui produs nou etc.

Era exclusivitatii nu a apus inca si nici nu va apune prea curand. Ce-i drept modelul de business a fost adaptat timpurilor pe care le traversam, insa in esenta principiul a ramas acelasi.


Oamenii isi doresc sa se individualizeze intr-o mare de uniformitate, iar ceea ce conteaza de fapt nu este pretul unui produs ci statutul castigat prin apartenenta la un cerc restrans (ca reactie la fenomenul low-cost promovat de branduri precum Zara sau H&M). Iar pe acest lucru marseaza concept-store-urile, in incercarea lor de a cuceri diverse segmente de consumatori.

2010 va fi un an in care clientul va avea un control nermarginit asupra hainei pe care o poarta si asupra stilului de viata pe care il adopta. Nevoia de apartenenta la un anumit grup se va concretiza prin intrarea in cercuri restranse, frecventarea unor anumite boutique-uri care corespund cerintelor si relationarea cu oameni ce impartasesc pasiuni comune prin intermediul unor retele de nisa. Bun venit intr-un nou univers al modei!


Sursa:http://adinanecula.wordpress.com/

Revue de Mode


Pentru ca pe Acest blog va dau mai mult informatii despre ultimele noutati din moda si despre preferatele mele, am facut un alt blog care este doar cu fotografii, sper sa va placa.Mie imi place mult sper sa impartasim aceasi parere, SO...HERE IT IS:

Monday, January 18, 2010

Razboinica- fav style:)

Sunt sigura ca stii ca tinuta militara este deja cunoscuta, dar se pare ca tinutele de razboi au evoluat. Designerii, inspirati din costumatiile reginelor si pazboinicilor antici, au avut o viziune si le-au modificat, aducandu-le la o forma moderna. Tinuta viitoarei razboinice reprezinta o combinatie intre tinuta militara. Elementele componente sunt: placaje de metal, tunici, in special din piele, detalii din lanturi, motive de inspiratie tribala.

Cum se poarta

Nu este genul de tinuta unde trebuie sa respecti anumite reguli. Este deschisa, bogata de posibilitati si interpretari. Totusi, incearca sa nu exagerezi cu brutalitatea tinutei, este mai bine sa inspire doar a fi tinuta de razboinica. Iata cateva idei care sa te ghideze:

- fii creativa, convingatoare si poart-o cu demnitate

- amesteca elementele enumerate mai sus cu elemente care tin de lux

- amesteca elemente foarte feminine cu tinuta, de exemplu materiale foarte fine cu materiale dure sau metalice

- investeste in accesorii care ar oferi oricarei tinute o alura de razboi, precum: curele de piele, sandale gladiator, bijuterii bazate pe culturile antice

Incearca sa eviti combinatia piele cu o tinuta de razboinica. Daca porti tinuta intr-un anotimp rece, precum toamna/iarna, combin-o cu ciorapi sfasiati. Daca ai o tinuta tribala formata dintr-o singura piesa, incearca sa o combini cu un pantalon scurt sau cu un pantalon larg, de baiat; ai putea alege culoarea bej, dand impresia de Western.

Pe podiumuri

Sass & Bide, amestecand influentele tribale si din Amazon au creat colectia de Primavara/Vara 2010. Dontatella Versace a avut o viziune mai romantica asupra tinutei viitoarei razboinice. Detaliile metalice au fost mai subtile, dand senzatia ca este o tinuta pe-o parte de razboinica, pe de alta parte de doamna. Balmain a avut in minte soldatul Romei Antice cu toate elementele tinutei acestuia transpuse pe rochia moderna. Rodarte este cel mai drastic in amplasarea elemtentelor dure in tinutele sale.



















Culorile pentru primavara vara 2010

Se pare ca in sezonul Primavara/Vara 2010 se poarta nuante variate din gama culorii verde, de asemenea roz, albastru, maro si chiar verdele neon. Le poti remarca pe toate in paleta de mai jos. La prima vedere, par multe nuante, dar de fapt, daca le analizezi mai atenta observi ca sunt aproximativ aceleasi culori, cu luminozitati diferite care incearca sa capteze tineretea, fata de ce culori s-au purtat in acest sezon Toamna/Iarna 2009-2010. Designerii au spus ca vor veni cu viziunea lor proprie asupra acestor culori, dar le vom vedea cu siguranta pe broderii sau in imprimeurilecare sunt foarte la moda in 2010.

Sunday, January 17, 2010

Unele schimbari, EU

M-am tuns si asta ma incurajeaza sa imi ideplinesc imposibilul chiar daca suna ilogic.:D


M-am tuns si asta ma incurajeaza sa imi ideplinesc imposibilul chiar daca suna ilogic.:D


Tuesday, January 12, 2010

TOP 10 cel mai bine îmbrăcate femei ale tuturor timpurilor

Moda şi femeile sunt oarecum sinonime în ziua de astăzi. Ceea ce este mai puţin evident pentru toată lumea este faptul că această sinonimie există din toate timpurile. În continuare, un top 10 cu femei care au făcut şi fac istorie în lumea modei încă de acum o sută şi mai bine de ani.
10. Victoria Traina, fiica renumitei scriitoare Danielle Steel trăieşte din modă, iar partea cea bună e că ştie şi-şi permite să ia ce e mai fenomenal din fiecare colecţie. Victoria Traina ştie modă şi, din fericire pentru ea poate să-şi cumpere o geacă Marc Jacobs de 16.000 de dolari fără să clipească. Victoria nu ratează nicio prezentare de modă, asta înseamnă şcoală de modă, iar despre Victoria putem spune că învaţă pe brânci.

09. Marchesa Luisa Casati este, probabil, primul fashion icon din istorie. Rămasă orfană la 15 ani, Luisa s-a căsătorit cu un marchiz 5 ani mai târziu, iar apoi ocupaţiile ei principale au fost să facă uz de opulenţă şi să şocheze lumea. Avea bărbaţi servitori pe care îi ţinea mereu goi, purta şerpi pe post de bijuterii şi purta haine de blană fără nimic pe dedesubt. În timpul normal purta rochi care ar face cinste oricărei colecţii haute couture.

08. Chiar dacă declară în timpul cinelor de la restaurantul Armani că moare de drag să stea cu copiii şi să dea cu aspiratorul, Cate Blanchett este un adevărat cameleon în filme şi un veritabil fashion icon pe covorul roşu.Marele ei avantaj este că poate combina o rochie de 14 mii de dolari cu o coafură făcută de ea însăşi şi tot arată impecabil.

07. Grace Kelly are tot ce-i trebuie pentru a fi un fashion icon. Frumuseţea americană clasică, proporţii de model, roluri memorabile în filme extraordinare, o nuntă şi un mariaj de vis cu un prinţ şi o geantă Hermes care îi poartă numele. Grace avea stil atât în viaţa ei de prinţesă de zi de zi, cât şi pe marile ecrane unde a făcut istorie cu costumele din The Philadelphia Story, Mogambo şi To Catch a Thief.

06. Jackie Onassis
este cu siguranţă cea mai bine îmbrăcată primă doamnă a tuturor timpurilor. Din păcate, Jackie a devenit un fashion icon ca rezultat al propriei nefericiri. Cum primul soţ, John F. Kennedy o înşela frecvent cu diverse personaje gen Marilyn Monroe, iar cel de-al doilea, Aristotle Onassis era mereu plecat în călătorii de afaceri, Jackie se refugia în shopping. Era un adevărat fan Chanel, Givenchy şi Dior.

05. Amanda Harlech este o lady englezoaică, dar care iubeşte enorm Parisul. Fapt pentru care, atunci când nu locuieşte la ferma ei din Anglia, stă la Ritz unde se simte foarte bine. Ceea ce este mai important este faptul că indiferent de locul în care se află, este foarte bine îmbrăcată. Gusturile ei impecabile în materie de fashion au origini nobile. Amanda este mâna dreaptă şi muza eternă şi feminină a lui Karl Lagerfeld.

04. Criticii spun că doamna Catherine Deneuve este stilată într-un mod minunat şi că încă din tinereţe este un exemplu perfect de cum o femeie poate fi sofisticată şi sexy în acelaşi timp. Este adevărat că a ajutat-o şi anturajul. A început prin a fi muza lui Yves Saint Laurent, după care a devenit prietena lui cea mai bună şi a fost căsătorită cu David Bailey, unul dintre cei mai influenţi fotografi fashion ai tuturor timpurilor.

03. După ce a luat Oscarul în 1953 pentru Vacanţă la Roma, Audrey Hepburn a devenit una dintre cele mai fotografiate femei din toate timpurile. Chiar şi în zilele noastre Hepburn este considerată cel mai important fashion icon al secolului 20. Este, practic, imposibil să vorbeşti despre stilul Audrey Hepburn fără să te gândeşti la Hubert de Givenchy cu care actriţa a colaborat pentru aproape toate filmele ei.

02. Bianca Jagger este considerată, ÎNCĂ, una dintre cele mai influente personalitaţi le tuturor timpurilor în fashion. În anii '70 şi '80, Bianca era renumită pentru stilul ei androgin şi pălăriile lăbărţate. Atu-ul Biancăi este atitudinea. La aniversarea ei de 30 de ani s-a dus călare pe un cal în Club 54, purtând o rochie Halston şi acompaniată de un bărbat gol. Ea este cea care a lansat moda sacourilor purtate fără sutien, după ce a purtat un costum Yves Saint Laurent la nunta ei cu Mick Jagger.

01. Daphne Guiness este considerată de mulţi cea mai bine îmbrăcată femeie a zilelor noastre. Moştenitoare a imperiului berii cu acelaşi nume, Daphne are ca îndeletniciri profesia de jurnalist şi statutul de fashion icon. Pe lângă moda pe care o exploatează maxim, are un adevărat cult al armurilor. Este una dintre cele mai curajoase purtătoare de haute couture şi nu se dă în lături de la a purta nicio inovaţie vestimentară a unor designeri de genul lui Alexander Mc Queen sau Nina Ricci.

Lady GaGa, mai infulentă în modă decât Anna Wintour



În urma unui sondaj realizat de WGSN, Lady GaGa este cea mai influentă vedetă în modă a momentului, conducând cu un procent de 55%.

Pe locul al doliea s-a situat Kate Moss, cu un procent de doar 18%, Michelle Obama este a treia cea mai infulentă personalitate în materie de modă, iar Anna Wintour apare de-abia pe poziţia a patra.

"Nu este o surpriză faptul că Lady GaGa se află pe prima poziţie. Designerii ei preferaţi sunt Alexander McQueen, Prada, Marc Jacobs, Dolce & Gabbana şi Jean Paul Gaultier şi toţi i-au resimţit influenţa, la fel cum ei au influenţat-o pe ea", a declarat Alice Leeburn, editor WGSN.



poza: Lara Stone
Fashionspot a preluat un top 9 al celor mai apreciate modele în 2009, realizat de Modelinia.

La categoria Model as Muse: câştigătoarea este Lara Stone, care a avut apariţii pe copertele celor mai importante jurnale de modă, devenind una dintre muzele lui Lagerfeld. Fiind declarată ,,model of the year’’ de British Vogue, dedicându-i-se un întreg issue Vogue Paris de către Carinne Roitfeld şi devenind imaginea campaniei Louis Vuitton 2010.
Best Runway Moment: Miranda Kerr. A fost prezentă la toate prezentările de modă importante ale anului, va fi imaginea campaniei Balenciaga primăvara 2010, şi lista continuă.

Model Mom: Natalia Vodianova. Apariţiile în campanile publicitare în 2009, coveruri în jurnalele de modă, colaborarea cu Etam şi o căsnicie perfectă cu Justin Portman, plus cei trei copii, Lucas Alexander, Neva şi Viktor.

Model Entrepreneur: Heidi Klum. Şi ea o mamă model, care îşi calculează naşterile astfel încât să reuşească să apară în formă impecabilă la prezentarea anuală Victoria’s Secret.
În plus, reality-show-l Project Runway se menţine excelent în topul audienţelor. Clever mom!

Breakout Model: Karlie Kloss. 17 ani şi un început fulminant în modeling, combinând studiile cu prezentările de modă şi desele apariţii în pictorialele fashion din Vogue USA, realizate de Grace Coddington.

Biggest Do-Gooder: Naomi Campbell. Se pare că 2009 a fost anul transformărilor pentru Naomi, care a a avut numeroase iniţiative caritabile, printre care colaborarea cu Louis Vuitton pentru White Ribbon Alliance sau donarea uneia dintre poşetele ei Hermes pentru o altă cauză nobilă.

Comeback Model: Jamie Bochert. Modelul american care nu-şi dezvăluie vârsta (cel puţin site-urile cu modele nu o menţionează), care a reuşit performanţa să fie fotografiată pentru campanii importante în 2009 şi continuă şi în 2010: Marc Jacobs, Gucci, Rodarte, Lanvin iar Steven Meisel a realizat un pictorial cu ea pentru Vogue Italia TwitPic-obsessed issue.

Model We Miss: Gemma Ward. Pentru că aceasta s-a dedicat actoriei. Deşi nu a mai apărut pe podiumuri, a avut grijă să fie fotografiată în pictoriale speciale în revistele arty.

Best Model Collaboration: Kate Moss. Pentru contribuţia adusă organizării ,,2009 Costume Institute Gala’’. Pentru colecţiile realizate pentru Topshop şi să nu uităm de ,,reînvierea’’ turbanului, care probabil că le va însoţi pe toate uber fashionistele în 2010.



Kate Moss şi-a început apariţiile în campanile publicitare 2010 pozând pentru Just Cavalli. Aşteptăm următoarele ad-uri şi branduri. Suntem abia în ianuarie.

Vol de Jour

Karl Lagerfeld a realizat un scurt metraj al colecţiei Primăvară/Vară 2010, avându-i ca protagonişti pe Lara Stone şi Baptiste Giabiconi colindând Parisul pe o motocicletă Chanel şi făcând shopping frenetic-chic în toate buticurile Chanel pariziene.

Filmul se numeşte Vol de Jour şi îţi face o poftă nebună de shopping inteligent. Intră pe www.luxuo.com pentru a viziona Vol de Jour.

Louis Vuitton, colecţie tribut lui Renée Vuitton


Renée, soţia lui Gaston Louis Vuitton era o mare colecţionară de jucării – miniaturi din lemn, confecţionate în atelierele familiei Vuitton. În 1954 Gaston (nepotul lui Louis Vuitton şi fiul lui Georges Vuitton, creatorul celebrei monograme) a adus un tribut hobby-ului soţiei sale, amenajând un etaj întreg al magazinului din Avenue Marceau cu faimoasa colecţie.

Inspirată de jucăriile lui Renée, Animania collection constă în brelocuri, mini portofele şi eşarfe cu păsări, iepuri şi veveriţe, absolut adorabilă!

Monday, January 11, 2010

:)

Am gasit pe o pagina de internet ceva care mi-a atras cu siguranta atentia:

"In moda trebuie sa existe acel ceva, atat de relativ incat vesnic trebuie reinventat."

"Nu va temeti de perfectiune! N-o s-o atingeti niciodata!", spunea Salvador Dali.

O sa retin asta:P

In 2010 apar doua biografii ale Isabellei Blow



In 2010 vor fi lansate doua biografii ale "Reginei palariilor". Una dintre ele, "Blow by Blow: The Story of Isabella Blow", este scrisa de Detmar Blow, cel care a fost sotul Isabellei timp de 18 ani, si de Tom Sykes, care a cunoscut-o inca de la 20 de ani.

Isabella Blow , muza excentrica, de o originalitate de neegalat, a descoperit multe talente si a lansat cariera multor modele de top si designeri precum:Philip Treacy, Stella Tennant, Sophie Dahl, Hussein Chalaya si Alexander McQueen.
Muza lui Philip Treacy si a lui Alexander McQueen a avut o perioada grea dupa ce a fost diagnosticata cu cancer ovarian. Devenind din ce in ce mai depresiva, Isabella Blow s-a sinucis la varsta de 48 de ani, dupa alte doua tentative.

Madonna pentru Dolce&Gabbana

Campania de imagine Dolce&Gabbanapentru colectia sezonului primavara/vara 2010 o are protagonista pe Madonna. Nimic surprinzator pana aici. Madonna a mai facut campanii de imagine si pentru alte brand-uri celebre. Surprinzatoare pare, la prima vedere, postura in care e pusa celebra Madonna in imaginile cu iz Sicilian realizate de Steven Klein pentru Vanity Fair Italy. Starul pop spaland vase si mancand spaghetti, intr-o varianta de film italian cu aer neorealist.

“Are o cultura impresionanta despre cinematografia italiana.” Mai mult, “Monica Vitti se numara printre actritele ei favorite”, isi afirma cantareata dragostea pentru filmul italian. In plus “i-a placut foarte mult colectia noastra, spune la unison cuplul Domenico Dolce si Stefano Gabbana. Iar “ea chiar e o femeie practica” si “da, mananca spaghetti!” “La cate exercitii fizice face, normal ca isi permite sa manance paste”, sustin designerii italieni, admirand incantati performantele actoricesti ale Madonnei infulecand longilinele specialitati culinare din peninsula.

Campania de imagine pentru brand-ul Dolce&Gabbana, avand-o in centru pe Madonna, este "un vis devenit realitate" pentru cei doi designeri, iar imaginile dezvaluite in Vanity Fair Italy – "A Pranzo con Madonna" suna ca o invitatie perfecta. Sa vedem cate lume va onora aceasta invitatie cumparand hainele din noua colectie. Sau poate chiar mai mult, clientii casei vor devora paste, imbracati in Dolce&Gabbana, vorbind precum un(o) italiano vero. Mamma mia!

sursa: www.fashionandbeauty.ro.

Muzeu de moda in Rusia

Istoria modei din Rusia va fi prezentata in curand publicului din intreaga lume intr-un muzeu al modei ce va fi inaugurat in 2010. Proiectul face parte dintr-un program al Muzeului Rus de Arte Decorative si Aplicate.


Directoarea muzeului, Margarita Barzahanova, a declarat ca in colectia institutiei s-au adunat in timp peste 40.000 de costume si rochii, majoritatea vechi din secolul al-XV-lea. Colectia muzeului mai contine si tesaturi, broderii, schite si fotografii datate din secolele XIX si XX.


Piese de o valoare nepretuita apartin muzeului de acum 125 de ani. In acele vremuri au fost construite bazele institutiei ce urmeaza sa fie deschisa anul viitor.


Cu toate acestea in colectia muzeului se poate observa o usoara lipsa a exponatelor modei contemporane deoarece actualizarea colectiilor a avut loc pentru ultima data in anul 1987. Din pacate cei care administreaza muzeul nu se pot baza decat pe "libera vointa" a designerilor. Acestia pot dona o parte din creatiile lor pentru ca peste alti 125 de ani moda de astazi sa fie cunoscuta in randul celor care o vor aprecia.


Sursa: www.Artline.ro

Primul designer vestimentar

Rochie de seara din matase, sticla si fir metalic 1925 casa Worth


Rochie de seara matase 1998- 1900 casa Worth, Franta

Primul designer vestimentar, care nu poate fi considerat un simplu croitor, ar fi Charles Frederick Worth (1826 - 1895). Si-a inceput activitatea fiind comerciant de tesaturi, urmand sa isi deschida ceva mai tarziu propria casa de moda la Paris. Modelele hainelor erau realizate de croitorese anonime, iar clientii isi alegeau modelele in functie de ce se purta la curtea regala.



Succesul lui Worth a fost atat de mare incat in scurt timp devenise o voce autorizata, care le indica potentialilor clienti ce trebuie sa poarte, in loc de a se lasa influentat de dorintele acestora. Era o schimbare radicala de atitudine din partea clientilor. Mai mult, acestia puteau de acum sa asocieze un nume si o marca modelelor purtate, iar cea mai cunoscuta marca in epoca era, bineinteles, Casa Worth. Era inceputul unei lungi traditii, designerul unui atelier fiind nu doar mintea creativa, dar si simbolul marcii. Mai mult, compania a rezistat pe piata mult timp dupa moartea fondatorului in 1895, continuand pana cand stranepotul lui Worth a inchis atelierele in 1952.




Sursa: www.Artline.ro

Saturday, January 2, 2010

YSL tribute








The beautiful life


Sper ca ati avut un inceput de an minunat. Ieri prietenul meu mi-a spus de un serial care se numeste The beautiful Life este despre viata modelelor unde e multa concurenta si invidie....Am stat pana la ora 1 jumate si am urmarit toate 5 episoadele...Dezamagirea mea a fost cand am aflat ca nu vor fi decat 5 episoade deoarece nu au avut destula vizionare...

E drept, nu atat cat si-ar fi dorit fanii, dar macar mai mult decat a avut parte la CW. Incepand cu 21.12, youtube va oferi online cele 5 episoade disponibile din The Beautiful Life (cand s-a anuntat anularea, filmau episodul 7, dar probabil ca episodul 6 n-a mai fost finisat). Multumirile fanilor TBL, pe adresa Youtube si HP, a caror intelegere a facut posibil acest mic cadou.---> http://www.tvblog.ro/serial/the-beautiful-life/

Aici le puteti gasi toate 5 episoadele


VIzionare placuta:P