Monday, January 11, 2010

Muzeu de moda in Rusia

Istoria modei din Rusia va fi prezentata in curand publicului din intreaga lume intr-un muzeu al modei ce va fi inaugurat in 2010. Proiectul face parte dintr-un program al Muzeului Rus de Arte Decorative si Aplicate.


Directoarea muzeului, Margarita Barzahanova, a declarat ca in colectia institutiei s-au adunat in timp peste 40.000 de costume si rochii, majoritatea vechi din secolul al-XV-lea. Colectia muzeului mai contine si tesaturi, broderii, schite si fotografii datate din secolele XIX si XX.


Piese de o valoare nepretuita apartin muzeului de acum 125 de ani. In acele vremuri au fost construite bazele institutiei ce urmeaza sa fie deschisa anul viitor.


Cu toate acestea in colectia muzeului se poate observa o usoara lipsa a exponatelor modei contemporane deoarece actualizarea colectiilor a avut loc pentru ultima data in anul 1987. Din pacate cei care administreaza muzeul nu se pot baza decat pe "libera vointa" a designerilor. Acestia pot dona o parte din creatiile lor pentru ca peste alti 125 de ani moda de astazi sa fie cunoscuta in randul celor care o vor aprecia.


Sursa: www.Artline.ro

No comments:

Post a Comment