Monday, January 18, 2010

Razboinica- fav style:)

Sunt sigura ca stii ca tinuta militara este deja cunoscuta, dar se pare ca tinutele de razboi au evoluat. Designerii, inspirati din costumatiile reginelor si pazboinicilor antici, au avut o viziune si le-au modificat, aducandu-le la o forma moderna. Tinuta viitoarei razboinice reprezinta o combinatie intre tinuta militara. Elementele componente sunt: placaje de metal, tunici, in special din piele, detalii din lanturi, motive de inspiratie tribala.

Cum se poarta

Nu este genul de tinuta unde trebuie sa respecti anumite reguli. Este deschisa, bogata de posibilitati si interpretari. Totusi, incearca sa nu exagerezi cu brutalitatea tinutei, este mai bine sa inspire doar a fi tinuta de razboinica. Iata cateva idei care sa te ghideze:

- fii creativa, convingatoare si poart-o cu demnitate

- amesteca elementele enumerate mai sus cu elemente care tin de lux

- amesteca elemente foarte feminine cu tinuta, de exemplu materiale foarte fine cu materiale dure sau metalice

- investeste in accesorii care ar oferi oricarei tinute o alura de razboi, precum: curele de piele, sandale gladiator, bijuterii bazate pe culturile antice

Incearca sa eviti combinatia piele cu o tinuta de razboinica. Daca porti tinuta intr-un anotimp rece, precum toamna/iarna, combin-o cu ciorapi sfasiati. Daca ai o tinuta tribala formata dintr-o singura piesa, incearca sa o combini cu un pantalon scurt sau cu un pantalon larg, de baiat; ai putea alege culoarea bej, dand impresia de Western.

Pe podiumuri

Sass & Bide, amestecand influentele tribale si din Amazon au creat colectia de Primavara/Vara 2010. Dontatella Versace a avut o viziune mai romantica asupra tinutei viitoarei razboinice. Detaliile metalice au fost mai subtile, dand senzatia ca este o tinuta pe-o parte de razboinica, pe de alta parte de doamna. Balmain a avut in minte soldatul Romei Antice cu toate elementele tinutei acestuia transpuse pe rochia moderna. Rodarte este cel mai drastic in amplasarea elemtentelor dure in tinutele sale.No comments:

Post a Comment