Tuesday, January 12, 2010

TOP 10 cel mai bine îmbrăcate femei ale tuturor timpurilor

Moda şi femeile sunt oarecum sinonime în ziua de astăzi. Ceea ce este mai puţin evident pentru toată lumea este faptul că această sinonimie există din toate timpurile. În continuare, un top 10 cu femei care au făcut şi fac istorie în lumea modei încă de acum o sută şi mai bine de ani.
10. Victoria Traina, fiica renumitei scriitoare Danielle Steel trăieşte din modă, iar partea cea bună e că ştie şi-şi permite să ia ce e mai fenomenal din fiecare colecţie. Victoria Traina ştie modă şi, din fericire pentru ea poate să-şi cumpere o geacă Marc Jacobs de 16.000 de dolari fără să clipească. Victoria nu ratează nicio prezentare de modă, asta înseamnă şcoală de modă, iar despre Victoria putem spune că învaţă pe brânci.

09. Marchesa Luisa Casati este, probabil, primul fashion icon din istorie. Rămasă orfană la 15 ani, Luisa s-a căsătorit cu un marchiz 5 ani mai târziu, iar apoi ocupaţiile ei principale au fost să facă uz de opulenţă şi să şocheze lumea. Avea bărbaţi servitori pe care îi ţinea mereu goi, purta şerpi pe post de bijuterii şi purta haine de blană fără nimic pe dedesubt. În timpul normal purta rochi care ar face cinste oricărei colecţii haute couture.

08. Chiar dacă declară în timpul cinelor de la restaurantul Armani că moare de drag să stea cu copiii şi să dea cu aspiratorul, Cate Blanchett este un adevărat cameleon în filme şi un veritabil fashion icon pe covorul roşu.Marele ei avantaj este că poate combina o rochie de 14 mii de dolari cu o coafură făcută de ea însăşi şi tot arată impecabil.

07. Grace Kelly are tot ce-i trebuie pentru a fi un fashion icon. Frumuseţea americană clasică, proporţii de model, roluri memorabile în filme extraordinare, o nuntă şi un mariaj de vis cu un prinţ şi o geantă Hermes care îi poartă numele. Grace avea stil atât în viaţa ei de prinţesă de zi de zi, cât şi pe marile ecrane unde a făcut istorie cu costumele din The Philadelphia Story, Mogambo şi To Catch a Thief.

06. Jackie Onassis
este cu siguranţă cea mai bine îmbrăcată primă doamnă a tuturor timpurilor. Din păcate, Jackie a devenit un fashion icon ca rezultat al propriei nefericiri. Cum primul soţ, John F. Kennedy o înşela frecvent cu diverse personaje gen Marilyn Monroe, iar cel de-al doilea, Aristotle Onassis era mereu plecat în călătorii de afaceri, Jackie se refugia în shopping. Era un adevărat fan Chanel, Givenchy şi Dior.

05. Amanda Harlech este o lady englezoaică, dar care iubeşte enorm Parisul. Fapt pentru care, atunci când nu locuieşte la ferma ei din Anglia, stă la Ritz unde se simte foarte bine. Ceea ce este mai important este faptul că indiferent de locul în care se află, este foarte bine îmbrăcată. Gusturile ei impecabile în materie de fashion au origini nobile. Amanda este mâna dreaptă şi muza eternă şi feminină a lui Karl Lagerfeld.

04. Criticii spun că doamna Catherine Deneuve este stilată într-un mod minunat şi că încă din tinereţe este un exemplu perfect de cum o femeie poate fi sofisticată şi sexy în acelaşi timp. Este adevărat că a ajutat-o şi anturajul. A început prin a fi muza lui Yves Saint Laurent, după care a devenit prietena lui cea mai bună şi a fost căsătorită cu David Bailey, unul dintre cei mai influenţi fotografi fashion ai tuturor timpurilor.

03. După ce a luat Oscarul în 1953 pentru Vacanţă la Roma, Audrey Hepburn a devenit una dintre cele mai fotografiate femei din toate timpurile. Chiar şi în zilele noastre Hepburn este considerată cel mai important fashion icon al secolului 20. Este, practic, imposibil să vorbeşti despre stilul Audrey Hepburn fără să te gândeşti la Hubert de Givenchy cu care actriţa a colaborat pentru aproape toate filmele ei.

02. Bianca Jagger este considerată, ÎNCĂ, una dintre cele mai influente personalitaţi le tuturor timpurilor în fashion. În anii '70 şi '80, Bianca era renumită pentru stilul ei androgin şi pălăriile lăbărţate. Atu-ul Biancăi este atitudinea. La aniversarea ei de 30 de ani s-a dus călare pe un cal în Club 54, purtând o rochie Halston şi acompaniată de un bărbat gol. Ea este cea care a lansat moda sacourilor purtate fără sutien, după ce a purtat un costum Yves Saint Laurent la nunta ei cu Mick Jagger.

01. Daphne Guiness este considerată de mulţi cea mai bine îmbrăcată femeie a zilelor noastre. Moştenitoare a imperiului berii cu acelaşi nume, Daphne are ca îndeletniciri profesia de jurnalist şi statutul de fashion icon. Pe lângă moda pe care o exploatează maxim, are un adevărat cult al armurilor. Este una dintre cele mai curajoase purtătoare de haute couture şi nu se dă în lături de la a purta nicio inovaţie vestimentară a unor designeri de genul lui Alexander Mc Queen sau Nina Ricci.

No comments:

Post a Comment